۱۳۸۸ مرداد ۲۴, شنبه

روزنامه های صبح شنبه: BBC

می خواهند کسی جرات نکند

مهدی کروبی خود به نوشته روزنامه اعتماد ملی در پاسخ منقدان گفته کسانی از انتشارنامه من برآشفتند و قصد آن دارند تا فضایی را ایجاد کنند که کسی جرات بیان مطالبی در این باره را نداشته باشد یعنی فضایی ایجاد شود که اگر بچه های مردم را می کشند یا کسی را در زندان مورد اهانت قرار می دهند، خانواده هایشان را در مقابل در زندان تهدید کرده و کتک می زنند، به خانه های مردم می ریزند و به اموال آنها خساراتی وارد می کنند، کسی جرات طرح این مطالب را نداشته باشد.

آقای کروبی به نوشته اعتماد ملی خطاب به مسوولان گفته شما فضایی ایجاد کرده اید که کسانی که مورد آزار قرار گرفته اند، جرات طرح این مباحث را ندارند و حتی شاید در شرایطی قرار گیرند که بیایند و بگویند در زندان به ما نماز شب یاد می دادند و هیچ شکنجه یی هم روی نداده است. باید فضای امنی در جامعه ایجاد شود تا همه آزادانه حرف بزنند وگرنه در جامعه یی که قتل های زنجیره یی روی می دهد و مردم را می کشند و جنازه هایشان را در کنار خیابان رها می کنند و در جامعه یی که مصطفی مولایی مسوول دفتر بنده را ربوده و آن را در کیسه گذاشته اند که امینت نیست.

فضای رسانه ای

حیات نو در سرمقاله خود پرسیده چگونه مى‌توان فردى را که مورد آزار جنسى قرار گرفته با روحیه‌اى متزلزل ودرهم شکسته دعوت به ارائه شکایت و اسناد و مدارک کرد؟ چه کسى پاسخگوى نیازهاى عاطفى و روانى فردى خواهد بود که ممکن است پس از بازداشتى طولانى چنین بلایى نیز بر سر او آمده باشد؟

نویسنده سرمقاله حیات نو تاکید کرده امروز دیگر نمى‌توان با ایجاد فضاى خاص رسانه‌اى چیزى را تکذیب یا تائید کرد. امروز فضاى رسانه‌اى کشور به گونه‌اى است که هرگونه کنش و واکنش زیر ذره‌بین قرار دارد و شایعات و اتهام‌هاى اخیر نیز که متوجه دستگاه قضایى کشور است باید با دقت بیشترى رسیدگى شود.

جایگاه خداگونه

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به نظر آیت الله مصباح یزدی که گفته "چون حکم ریاست جمهوری احمدی نژاد توسط رهبر تنفید شده اطاعت از وی، اطاعت از خداست" نوشته قبل از هر چیز آیت الله باید بپذیرد كه در دوران 8 ساله ریاست جمهوری محمد خاتمی كه حكم ولی فقیه را دریافت كرده بود مرتكب گناهان زیادی شده است. زیرا ایشان در آن دوران از پیشتازان مخالفت آشكار با رئیس جمهور بودند و ایستادن در مقابل وی را ترویج می كرد در حالی که حکم او هم توسط رهبر تنفیذ شده بود.

ایراد دیگر سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی به نظر آیت الله مصباح یزدی آن جاست که: ریاست جمهور در جایگاه مجری قرار دارد، و نظارت مجلس شورای اسلامی بر عملكرد دولت، و نظارت ولی فقیه بر همه ارگان های نظام در نظر گرفته شده. واضح است كه چنین جایگاهی نمی تواند یك جایگاه خدامقامی باشد.

روزنامه سنت گرای صبح تهران نوشته در انتظارست آیت الله مصباح یزدی با تصحیح و توضیح نوشته های خود راه سوء استفاده دیکتاتورمآبانه را از این گفته ها ببندد.

از چشم قوه قضاییه

صالح نیکبخت در مقاله ای در اعتمادملی آرزو کرده آیت الله شاهرودی پیش از انتخابات ریاست جمهور از ریاست قوه قضاییه دور می شد تا بار اتفاقات جدید بر دوش وی نباشد "چرا که كشته شدن چندین نفر در تهران و و یا شهرستان‌ها و آنچه در بازداشتگاه‌های مكشوف و نامكشوف چون كهریزك اتفاق افتاد همگی مستقیم و غیرمستقیم به دستگاه قضایی مرتبط است، هرچند گفته می‌شود این قوه از ماوقع بی‌اطلاع بوده است".

به نوشته این حقوقدان همه این كارها هم باید توسط قضات دادسراها و دادیاران یا بازپرسان صورت گیرد و معمولا این قرارها هم باید به تایید دادستان حوزه قضایی برسد. مگر این كه بگوییم كسانی كه این افراد را دستگیر كرده‌اند خودسرانه عمل كرده و خود حكم بازداشت را نیز نوشته‌اند. به هر حال هر یك از این گزینه‌ها اتفاق افتاده باشد، به مصداق آن شعر معروف است كه می‌گوید: «گر چه تیر از كمان همی گذرد/ از كماندار بیند اهل خرد» این اقدامات نمی‌تواند بدون اطلاع ریاست قوه‌قضائیه یا حداقل بخشی از مسوولان این قوه صورت پذیرفته باشد .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر